Scurt istoric

0
222

Proiectul Speranta Pentru Tine a inceput sub forma de voluntariat la Spitalul Fundeni, unde am desfășurat o serie de activități cu copiii internați la secția de Pediatrie în cadrul sălii de joacă, in colaborare cu Fundația For God`s Children International. După o perioadă de 4 ani, în anul 2009 a fost infiintata legal Asociatia Speranta Pentru Tine cu scopul ajutorarii copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave continuând activitatea la sala de joaca a Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Fundeni.  În anul 2010 asociația a început un program în paralel și la Spitalul de copii Victor Gomoiu timp de 2 ani, însă din păcate, lipsa unui spațiu de joacă special amenajat și reorganizarea spitalului a făcut imposibil continuarea proiectului. 

În decembrie 2012 din inițiativa și dorința unui tânăr a luat naștere al doilea proiect al asociației : Casa Samariteanul. Cu dorința de a ajuta o categorie de oameni marginalizată de mulți, am început să mergem pe stradă pentru a împărți alimente și un ceai fierbinte oamenilor fără adăpost sau așa cum cei mai mulți sunt familiarizați cu denumirea de oamenii străzii. În decembrie 2012 am deschis centrul de zi și noapte ”Casa Samariteanul” , aflat în localitatea Pantelimon. Primii oameni care au pășit pragul centrului au fost găsiți în Piața Moghioroș dormind pe niște cartoane și tremurând de frig. Era 4 decembrie, o noapte friguroasă în care zăpada se așternuse cu un strat destul de mare.

În 2013 Casa Samariteanul s-a mutat in localitatea Dobroești, jud. Ilfov,  lângă șos. Fundeni din sectorul 2, continuându-si activitatea cu o capacitate de 12-14 persoane.  

În 2018, centrul și-a schimbat denumirea în Casa Speranței cu o nouă abordare. În colaborare cu asistenții sociali din DGASPC-uri și cucei din spitale, am continuat să îi ajutăm pe oameni cărora le cunoaștem un pic din istoricul social.

În 2020 am început demersurile pentru obținerea licențierii și sperăm ca astfel să putem oferi beneficiarilor noștri servicii cât mai calitative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here