Tabăra de vară

Datorită bolii singurele excursii pe care le fac copiii sunt de la spital acasă și de acasă la spital. Din cauza costurilor ridicate ale tratamentelor parinții nu își permit de cele mai multe ori să ofere copilului o excursie .

O tabără gratuită în mijlocul naturii, le oferă copiilor nu numai un prilej de relaxare ci și oportunitatea de socializare cu alți copii care se află în aceeași situație.

După taberele organizate până în prezent copiii participanți ( în număr de aproximativ 25 copii pe serie ), au ținut legătura unii cu alții, au format prietenii cu cei pe care nu-i cunoșteau, au învățat lucruri interesante.

Copiii sunt implicați în activități precum:

– jocuri individuale;

– competiții;

– jocuri distractive;

– grupuri de discuții cu adolescenții pe diverse teme;

– concurs de orientare turistică ;

– diverse crafturi ;

– excursie la punctele turistice din împrejurimi.

Etc.

Taberele organizate de Asociația Speranță Pentru Tine își doresc să fie mai mult decât niște simple tabere. Într-o tabără obișnuită copiii vizitează câteva obiective turistice, participă la niște jocuri, experimentează câteva lucruri apoi se întorc acasă. Mai mult de atât, ne dorim ca taberele noastre să aducă schimbări în viața copiilor și adolescenților. Telefoanele, mulțumirile și feedbackul primit după fiecare tabără de-a lungul timpului atât din partea copiilor cât și a părinților ne încurajează ca în fiecare an să continuăm seria de tabere. Pe lângă relaxarea și distracția specifică taberelor un aspect foarte important pentru noi este aspectul motivațional. Copiii au nevoie de motivații, îndrumare, sfătuire în ceea ce privesc aspecte ale vieții, motiv pentru care seria de discuții cu adolecenții în tabără ocupă un loc important. Noi am numit aceste sesiuni de discuții: ”Atitudini cu și despre viață” în cadrul cărora atingem subiecte precum: prieteniile ( cu cine, cum, de ce), anturajul, relațiile cu părinții, etc.

Mai multe poze cu activități din taberele organizate de Asociația Speranță Pentru Tine gasești AICI .