SCURT ISTORIC

Proiectul Speranta Pentru Tine a inceput sub forma de voluntariat la Spitalul Fundeni, unde am desfășurat o serie de activități cu copiii internați la secția de Pediatrie în cadrul sălii de joacă, in colaborare cu Fundația For God^s Children International. După o perioadă de 4 ani, în anul 2009 a fost infiintata legal Asociatia Speranta Pentru Tine cu scopul ajutorarii copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave continuând activitatea la sala de joaca a Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Fundeni.  În anul 2010 asociația a început un program în paralel și la Spitalul de copii Victor Gomoiu timp de 2 ani, însă din păcate, lipsa unui spațiu de joacă special amenajat și reorganizarea spitalului a făcut imposibil continuarea proiectului.

În decembrie 2012 din inițiativa și dorința unui tânăr a luat naștere al doilea proiect al asociației : Casa Samariteanul. Cu dorința de a ajuta o categorie de oameni marginalizată de mulți, am început să mergem pe stradă pentru a împărți alimente și un ceai fierbinte oamenilor fără adăpost sau așa cum cei mai mulți sunt familiarizați cu denumirea de oamenii străzii. În decembrie 2012 am deschis centrul de zi și noapte ”Casa Samariteanul” , aflat în localitatea Pantelimon. Primii oameni care au pășit pragul centrului au fost găsiți în Piața Moghioroș dormind pe niște cartoane și tremurând de frig. Era 4 decembrie, o noapte friguroasă în care zăpada se așternuse cu un strat destul de mare.

În 2013 Casa Samariteanul s-a mutat in localitatea Dobroești, jud. Ilfov,  lângă șos. Fundeni din sectorul 2, continuându-si activitatea cu o capacitate de 12-14 persoane.

Începând cu anul 2017 am început să îi vizităm și pe copiii de la Spitalul M. S. Curie ( Budimex), secția de oncologie. Deși activitatea nu se desfășoară în cadrul unei săli de joacă, ne bucurăm că putem fi o încurajare atât pentru copiii cât și pentru mame. Activitățile principale sunt craft, seara de film, discuțiile cu mamele ( nu o numim consiliere pentru că sună prea formal, însă aceste discuții sunt în sine o formă de consiliere).